Äventyr

LÅT ÄVENTYRET BÖRJA

Med Katterjokk Turiststation som utgångspunkt finns nästan oändliga möjligheter till äventyr, för alla.

 

I drygt 100 år har människor kommit till Katterjokk, en del för att åka skidor, andra för att vandra eller fiska. Med all säkerhet har alla kommit hit för ett äventyr, och för att njuta. Tid, utrustning och möjligheter har förändrats, men vår fjällmiljö har det inte - och är fortfarande ett outtömligt skafferi för härliga utmanande oförglömliga naturupplevelser.

 

Katterjokk lämnar ingen oberörd. Det är bara fantasin och den egna förmågan som sätter gränsen för upplevelserna. En busig yrväderspromenad kan vara en nog så stor upplevelse som en uttömmande heldag på fjället. En soldränkt barmarksfläck i snöhavet under våren är garanterat ett paradis för alla!

 

Här kommer några tips och råd som vi gärna delar med oss av! Men, du ansvarar för din egna säkerhet - att vända om eller avstå är alltid ett alternativ. 

Ge dig aldrig ut på tur utan en del bra-att-ha-grejer.

Ta med en karta, kompass, solglasögon, förstärkningsplagg och ombyte, matsäck med varm dryck, liggunderlag, valla eller stighudar. Ta också gärna med en liten spade, och solskydd - vem vet - kanske blir det en liten lutare på maten!

SKIDTUR

SOLDALEN

 

Soldalen har fått sitt smeknamn från att vara en solsäker plats och vindskyddad dalgång. Egentligen heter dalen Vassivagge, och är en fantastisk miljö för en tur för hela familjen.

 

Välj att gå de 7km hela vägen in i dalen, de 4 till vindskyddet - eller bara en bit, för att stanna vid en av många barmarksfläckar som kommer fram

under senvåren. Vad du än väljer, kommer denna tur med säkerhet lämna ett härligt och minnesvärt intryck från denna skyddade, men ändå högalpina natur. Vägen in i dalen går i lätt uppförslut - så hemfärden till bastun avverkas med lätta stavtag och ett leende!

ALWAYS READY TO HELP

BUSINESS


Mineiam laboris a consequa in reprhender voluptae nelitese pariatur excepter occaecat proident deserunt the laborum  the ratione volptatem a nesciun nolorsiw conscteur velitses nuqua tempora labore magnan aliquam pariatur excepter the ratione volptatem a nesciun nolorsiw conscteur velitses occaecat proident deserunt an laborum voluptatem ratione volptatem a nesciun conscteu velitses.


HAVE A MEETING WITH OUR TEAM